how to build a website

Reguireerwedstrijd Bo te Baerts

Mijn naam is Bo te Baerts en ik ben derdejaars studente Rechtsgeleerdheid aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Ik heb altijd al een bijzondere interesse gehad in het strafrecht, met name in al hetgeen een Officier van Justitie doet. Toen ik dus door een bekende gewezen werd op een oproep voor deelname aan de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten dacht ik meteen: “Dat is écht iets voor mij!”

De studenten moesten eerst deelnemen aan een voorronde op de rechtbank in het arrondissement waarin hun universiteit ligt. Deze vond voor mij plaats op 17 maart 2017 in een van de zittingzalen van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht. Alle deelnemers hadden dezelfde casus gekregen en moesten ten overstaan van een deskundige jury een requisitoir houden en vragen beantwoorden. De jury koos mij uit de deelnemers en dus mocht ik door naar de finale! 


In de voorbereiding op de voorronde en de finale werd ik begeleid door Natasja van der Meer, UD bij de Oefenrechtbank en strafrechter plv. bij de rechtbank Limburg.

De Rijksfinale vond een maand later, op 14 april 2017, plaats in het Paleis van Justitie te Amsterdam. Hier namen de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar op. Tijdens deze finale lieten de finalisten aan een deskundige jury hun requisitoir horen en moesten zij in repliek reageren op het pleidooi van een bekende strafadvocaat. In totaal stonden hier twaalf finalisten uit het hele land, waarbij er zelfs twee finalisten waren overgevlogen uit Aruba en Curaçao. Ikzelf stond er natuurlijk namens Maastricht University en ik mag met trots vermelden dat ik werd bekroond tot grote winnaar!

Met veel plezier kijk ik terug op deze te gekke uitdaging en leerzame tijd!’’ 

Deel deze Forum Romanum