online site builder

Talent in opleiding

Voorwoord Annemiek Derks, voorzitter Forum Romanum

Het verhaal van Richard Verkijk draagt de titel ‘Grote bergen data’. Hij zoemt in op de toenemende digitalisering van ons werk. Zijn wij daarvoor voldoende opgeleid? Ik citeer: “Mijn stelling is dat de huidige generaties juristen niet steeds voldoende zijn opgeleid om daar efficiënt en effectief mee om te gaan. Oudere generaties zien nog steeds bruine NJ-banden voor zich en zoeken daarom soms weinig efficiënt en dreigen het overzicht te verliezen, jongere generaties hadden nooit het overzicht en verliezen het contact met de herkomst van bronnen, waardoor ze in toenemende mate het risico lopen dat ze digitaal verkregen informatie niet op waarde kunnen schatten.”

Een prikkelende stelling, maar klopt hij? Vindt u zichzelf, oud of jong, voldoende bekwaam om met de steeds grotere ‘bergen data’ om te gaan? Mist u daarin iets? Een wat is volgens u nodig om met ‘bergen data’ om te gaan? We zijn benieuwd naar uw reacties en zullen daarvoor in de volgende Nieuwsbrief ruimte inruimen.

Verder in deze Nieuwsbrief, naast de vaste rubrieken Nieuwtjes en een overzicht van de PAO-cursussen, succes voor Bo te Baerts met een gewonnen landelijke requireerwedstrijd, een terugblik op een geslaagde Summercourtweek, confronterende momenten in een week waarin een enkelband vrijwillig gedragen is en bestuurswisselingen in onze drie organisaties. We hebben met plezier deze Nieuwsbrief weer samengesteld. Reacties zijn welkom bij de redactie, u vindt onze gegevens in het colofon.


Annemiek Derks


Vlnr: Harry Willems (OM), Peter Meertens (OM), Marlou van Boxtel (RL), Esther Ronda (UM), Eliene van Rie (RL), Annemiek Derks (RL), Marlie Sprengers (UM), Natasja van der Meer (UM).
Foto redactie fotograaf: R. Snijders | Foto Annemiek Derks fotograaf: H. Dethmers

Deel deze Forum Romanum