website templates

De Nationale requireerwedstrijd

Van het Openbaar Ministerie

Op vrijdag 20 april jongstleden vond de landelijke requireerwedstrijd plaats. Hieraan vooraf gingen regionale wedstrijden. Zo ook in Limburg en wel op 16 maart.  Namens de Universiteit Maastricht, FdR, namen Christian Dewindt en Koen Sengers deel aan de voorronde. Zij schreven aan de hand van een gefingeerde zaak een requisitoir en spraken dit uit voor een jury die bestond uit Joan Holthuis (rechter), Henk Peters (officier van justitie) en Annemarie Kemp (officier van justitie) 

Op 19 april werd de aftrap voor de nationale requireerwedstrijd gegeven in Amsterdam. De deelnemers werden klaargestoomd voor de finale met een workshop ‘Debattechniek’ van het Nederlands Debatinstituut en een masterclass van officier van justitie Wouter Bos.

Het was een spannende wedstrijd. Beide requisitoiren waren juridisch inhoudelijk goed opgebouwd maar na beraad concludeerde de jury dat Christiaan Dewindt overtuigender overkwam en daardoor de overwinning in de wacht sleepte en zich dus een plaats verwierf voor deelname aan de landelijke wedstrijd op 20 april.

Vanuit de FdR werd Christian, zowel in de voorronde als in de landelijke wedstrijd, begeleid door Natasja van der Meer, Coördinator Oefenrechtbank UM.

Deel deze Forum Romanum